top of page
Zoeken

Waarom is golflengte belangrijk voor permanente ontharing? (lasermack)

Theorie van selectieve fotothermolyse


De relatie tussen laser-golflengten en absorptie

Lichtstraal toegepast op levend weefsel heeft verschillende effecten op weefselcomponenten, afhankelijk van absorptiespectra. De belangrijkste huidcomponenten die het laserlicht absorberen zijn water, melanine en hemoglobine. Ze worden huidchromoforen genoemd.Conclusie

Op de bovenstaande foto kun je zien dat de beste golflengten die door melamine worden geabsorbeerd Alexandrite, Diode en Nd:Yag zijn, dus dit zijn de meest effectieve golflengten voor laserontharing.
laser-Absorptiecoëfficiënten


De relatie tussen golflengte en huidpenetratie
Op de foto kunnen we zien dat de penetratie van golflengten belangrijk is om de haarzakjes te bereiken tijdens laserontharing.


Kenmerken van de drie meest populaire golflengten die worden gebruikt bij laserontharing

(lasermack)

Golflengten-755nm (ook wel Alexandrite laser genoemd)


De Alexandrite-golflengte verbetert de absorptie van laser energie, waardoor het ideaal is voor de meest uitgebreide reeks haarkleuren en types, vooral lichtgekleurd en dun haar. Met verhoogde oppervlakkige penetratie richt de 755nm-golflengte zich op de uitstulping van de haarzakjes en is vooral effectief voor oppervlakkig ingebed haar.
Golflengten-808nm (ook diode-laser genoemd)


De 808nm is een klassieke laserontharingsgolflengte, die een diepe penetratie van de haarzakjes biedt.

De 808nm diode heeft ook een hoog gemiddeld vermogen, een hoge herhalingssnelheid, en een grote spotgrootte voor tijdbesparende behandelingen. De 810nm heeft een matig absorptieniveau van melanine, waardoor het veiliger is voor donkere huidtypes patiënt. Zijn diepe penetratiemogelijkheden richten zich op de bulge en haarbol van de haarzakjes. Het is ideaal voor de behandeling van de armen, benen, wangen en kin.Golflengten-1064nm (ook wel Nd-Yag laser genoemd)

De Nd-YAG 1064nm golflengte wordt gekenmerkt door een lagere opname van melanine, waardoor het een perfecte oplossing is voor donkere huidtypes patiënt.

De1064nm biedt ook de diepste penetratie van het haarzakje, zodat het zich richt op de bulbus en papilla die diep in het haar zijn ingebed, zoals de hoofdhuid, oksels en schaamstreek.

Met een hogere waterabsorptie die een hogere temperatuur genereert, verhoogt de opname van de 1064nm-golflengte het thermische profiel van de algehele behandeling, wat leidt tot een effectief haar verwijdering en verbeterde resultaten.


Wat zijn de voordelen van 3 golflengten in één applicator? (TRIPLE applicator van Lasermack-systeem)


Met zijn exclusieve 3D-technologie combineert de TRIPLE applicator de drie meest effectieve lasergolflengten in één applicator, die tegelijkertijd gericht is op verschillende weefseldiepten en anatomische structuren in de haarzakjes. Door de absorptie- en penetratieniveaus van verschillende golflengten te combineren, samen met een vergrote spotsize, meer comfort en lage onderhoudsvereisten, is Lasermack één van de veiligste en meest efficiënte ontharingssystemen.


151 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page