Technologies

Cryolipolyse

Vet verwijderen door koeling

De wetenschap

De wetenschap achter deze procedure heet Cryolipolyse en werd ontwikkeld door wereldbefaamde dermatologen van de Harvard Medical School in het Massachusetts General Hospital in Boston. Cryolipolyse is een niet-invasieve koeling van vetweefsel om Lipolyse (het afbreken van vetcellen) te veroorzaken, zonder schade aan andere weefsels. Het resultaat is een merkbare, natuurlijk ogende vet reductie.

Onderzoek heeft aangetoond dat vetcellen van nature kwetsbaarder zijn voor de effecten van koude dan de omliggende weefsels, en dat vetcellen op een veilige manier kunnen geëlimineerd worden zonder de huid te beschadigen. Het selectieve effect treedt op omdat vetcellen krystaliseren bij een temperatuur boven het vriespunt van waterhoudende cellen. Zo kan Cryolipolyse enkel de vetcellen aantasten terwijl de huid, spieren en zenuwen gespaard blijven. Deze wetenschappelijke ontdekking leidde tot de ontwikkeling van de niet-invasieve cryolipolyse technologie.


Niet invasieve reductie

Tijdens de procedure zorgt een applicator voor een precies gecontroleerde koeling om vetcellen te elimineren op specifieke plaatsen op uw lichaam zonder de omgevende weefsels aan te tasten.

Natuurlijke geleidelijke reductie

Door blootstelling aan koude beginnen de vetcellen aan een natuurlijke verwijdering die geleidelijk de dikte van de vetlaag vermindert. De vetcellen in de behandelde zone worden geleidelijk afgevoerd door het normale metabolisme van ons lichaam, vergelijkbaar met hoe vet uit onze voeding geëlimineerd wordt.

Twee tot vier maanden tot effectiviteit

Het resultaat is een merkbare en natuurlijke vermindering van locale vetophopingen dat zichtbaar wordt na gemiddeld twee tot vier maanden.

Wat te verwachten

Er is geen enkele verdoving en/of pijnmedicatie nodig. 
Een speciaal ontwikkelde applicatorschelp zuigt het weefsel met een zacht vacuum tussen de koelpanelen. 
U wordt een trekkend gevoel gewaar door het vacuüm in de behandelde zone. 
Als de procedure start voelt u de koude in de behandelde zone. Dit gevoel verdwijnt binnen enkele minuten. 
U zal ofwel zitten of neerliggen tijdens de procedure, afhankelijk van de zone die behandeld wordt. 
De behandeling duurt normaal 1 a 2 uur, afhankelijk van de grootte van de te behandelen zone. 
De procedure is comfortabel. U kan lezen, naar muziek luisteren, op uw laptop werken of gewoon relaxen.

 

Is deze procedure pijnlijk?

De Coolerfit Procedure is comfortabel voor de meeste patiënten. Er was geen enkele verdoving en/of pijnmedicatie nodig tijdens de behandeling van de patiënten tijdens de klinische testen. De meeste patiënten kunnen comfortabel een boek lezen, op de laptop werken, naar muziek luisteren of gewoon relaxen.

Hoe lang duurt deze procedure?

Een procedure kan een uur of meer duren afhankelijk van de zones die behandeld worden. Tijdens de consultatie zal uw dokter bespreken welke zones kunnen behandeld worden en hoeveel tijd hiervoor nodig zal zijn.

Is er een hersteltijd na de procedure?

Er is absoluut geen hersteltijd na de procedure. U kan uw normale activiteiten gewoon hervatten op de dag van uw behandeling, inclusief werk of fysieke activiteiten.

Hoe lang duurt het vooraleer ik resultaten zal merken?

Een merkbaar, meetbaar resultaat wordt gemiddeld gezien na twee tot vier maanden na enkele Coolerfit procedure. U maakt best een afspraak met uw arts om uw resultaat te beoordelen en te kijken of nog bijkomende  behandelingen wenselijk zijn om nog meer vetvermindering te bekomen.

Zijn bijkomende procedures nuttig?

Twee tot vier maanden na je eerste behandeling kan een afspraak met uw arts gemaakt worden om het resultaat te beoordelen en eventueel nieuwe behandelingen te overwegen om nog meer resultaten te bekomen.

Hoe kan deze behandeling vergeleken worden met invasieve procedures zoals liposuctie?

De resultaten van de Coolerfit Procedure zijn niet zo snel en drastisch als bij invasieve procedures zoals liposuctie. Indien u echter de pijn, risico’s en hersteltijd van de invasieve methodes wilt vermijden dan is wellicht een Coolerfit procedure een betere optie voor u.

Hoe lang blijven de resultaten?

Patiënten die een vetreductie bekwamen zien dat de resultaten minstens zes maanden na de procedure behouden blijven. Het is geweten dat vetcellen die geëlimineerd worden door de procedure geleidelijk hun inhoud verliezen en geabsorbeerd worden via het natuurlijk metabolisme van het lichaam. De verwachting is dat de verwijdering van vetcellen door de procedure evenlang behouden blijft als bij de verwijdering van vetcellen door invasieve methodes zoals liposuctie.
 

MAXELBEAUTY BVBA

Houtmolenstraat 117

3900 Overpelt, Belg

www.maxelbeauty.be
Tel: ﹢32 (0) 1138 1478
Email: info@maxelbeauty.be

maxelbeauty@gmail.com

Follow Us

  • Instagram
  • Facebook Social Icon